Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Tekstschrijver

  • Enthousiast
  • Nieuwsgierig
  • Slim
  • Tekstprofessional
  • Deskundig in Informatie
  • Betrouwbaar in communicatie

en gewoon goed in schrijven!

U wilt een tekst die aanspreekt?

Ik schrijf teksten die fris zijn en gelezen worden. Met een zakelijke of meer informele toonzetting, al naar gelang de doelgroep. Met een boodschap zonder mist of ruis. Teksten die mensen snappen. Want daar begint het mee. Dat je ’t begrijpt.

Als tekstschrijver kom ik graag bij mijn opdrachtgevers langs voor een eerste kennismaking. Want natuurlijk moet ik ’t zelf ook snappen waar uw organisatie mee bezig is. Zo begin ik met een duidelijk beeld van wat u eigenlijk van mij vraagt. En krijgt u een goede indruk van mijn kennis en kunde op het gebied van schrijven en mijn enthousiasme voor het vak van tekstschrijver.

Jargon vertalen naar publieksversie?

Wilt u een beknopt verslag van een bijeenkomst of vooral een aantrekkelijke impressie, met goede quotes van sprekers en publiek die u bijvoorbeeld op uw sociale mediakanalen kunt gebruiken.
U wilt jargon ‘vertalen’ naar een publieksversie of naar een rapport dat voor uw opdrachtgever goed leesbaar en te begrijpen is. Als tekstschrijver kan ik dat prima voor u verzorgen.

Een serie artikelen over innovatie in uw organisatie: misschien is dat de mooiste vorm om uw publiek in een aantal stappen mee te nemen in nieuwe processen of nieuwe denkwijzen.

En misschien hebben we anderen nodig voor een compleet afgerond product. Ook dat kan ik voor u organiseren. Even afspreken?

Het start met goede informatie!

Dat je elkaar begrijpt, daar begint communicatie mee. Het start met goede informatie, op de juiste toon en toonhoogte van de mensen die je wilt bereiken. Daar kan ik u als tekstschrijver en informatie-professional uitstekend bij van dienst zijn.

Communicatie begint met weten wat u zelf wilt zeggen en hoe u dat duidelijk wilt maken aan de toehoorders en lezers. Tekst kan daarbij een uitstekend middel zijn. Maar ook andere communicatiemiddelen en kanalen kunnen relevant zijn. De juiste mix vinden en vormgeven, dat vind ik als tekstschrijver een mooie klus.

Luisteren en gehoord worden!

Open staan voor reacties en antwoorden op vragen, ook dat is een belangrijke stap in het communicatieproces.

Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar je moet over en weer de overtuiging hebben dat de ander jouw mening en perspectief serieus neemt. En daar moeten u en uw doelgroep de juiste middelen voor hebben, om te luisteren en gehoord te worden.

Samen werken aan prachtige projecten!

Prachtige opdrachtgevers leveren prachtige projecten op. Projecten die ik met veel enthousiasme uitvoer en waar ik vaak samenwerk met andere professionals.

Het leuke bij projecten is dat ik dan vaak met een groter team samenwerk. Met fotografen en vormgevers bijvoorbeeld of met enthousiaste vrijwilligers. De samenwerking met de opdrachtgever is dan ook vaak wat intensiever.

Belangrijk bij projecten is duidelijkheid over de afspraken die gelden, ook als er dingen anders gaan dan voor aanvang gepland. Maar ook vertrouwen in de goede afloop, zolang alles open en eerlijk besproken wordt. Ook dát is communicatie.

Zullen we eens verder praten?